AFRAJA Team

Hoe verkoop ik een auto met vervallen APK?

Voor een veilige deelname aan het verkeer, zal de auto wel aan een aantal randvoorwaarden moeten voldoen. Denk maar aan goed werkende remmen en verlichting. Om er zeker van te zijn dat alles nog naar behoren functioneert, is de APK verplicht gesteld en zal dat jaarlijks plaats moeten vinden (voor nieuwe auto’s gelden er ruimere intervallen). Met een vervallen APK mag de auto de straat niet meer op en kan het lastig zijn om de auto te verkopen. Zelfs een proefrit nemen met de auto is er niet bij en wordt de aankoop van zo een auto geassocieerd met een hoog risico.

Daar kan je gelukkig veel aan doen

Je zult dus alle zeilen moeten bijzetten om het vertrouwen te winnen van potentiele kopers en kan dat gebeuren door aan te geven wat de reden voor de vervallen APK precies is. Is die verlopen omdat de auto gewoon een tijd stil heeft gestaan wegens een defect of gaat het gewoon om en voertuig dat wegens overcompleet niet meer gereden werd? Door aan te geven wat er gaande is, zal je sneller de verkoop kunnen sluiten. Een auto zonder geldige APK verkopen, is ook mogelijk bij de vele opkopers en kan je al binnen een paar uurtjes een antwoord verwachten.

De meeste van deze bedrijven bieden namelijk de optie om online een offerte aan te vragen en zal bij instemmen met het aangeboden bedrag ook alles door hun in orde worden gemaakt, van de overschrijving tot aan het ophalen van de auto.